NBF Rally
Eyvind og Anders til topps i et vel gjennomført rally


Da er årets NM-rally i Aurskog-Høland gått over i historien, og vi ønsker å takke ALLE som var med på å gjøre dette til en bilsportfest! Samarbeidspartnere, sponsorer, funksjonærer, grunneiere, oppsittere og deltakere - alle bidro på en måte som gjør at vi kan være stolte over klubben og bygda vår.


Det så ut for at det skulle bli en sekundstrid helt til mål mellom våre beste rallyførere under årets Aurskog-Høland Rally. I den internasjonale klassen for firehjulsdrevne biler lå Anders Grøndal, Ole Chr. Veiby og Eyvind Brynildsen på samme poengsum før start, og sammen med Svein Tore Larsen fulgte de hverandre tett gjennom første del av løpet.

Eyvind Brynildsen fra KNA Varna med kartleser Anders Julius Fredriksson fra Årjängs MK tok føringa fra start i sin Ford Fiesta R5, men konkurrentene fulgte som perler på en snor. Ole Chr. Veiby fra KNA Solør Motorsport med kartleser Stig Rune Skjæremoen fra NMK Elverum så ut til å bli den tøffeste konkurrenten, helt til de punkterte med sin Skoda Fabia R5 og mistet mye tid på den 10. fartsetappen. Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal kjører også Ford Fista R5. De kjørte jevnt godt gjennom hele dagen og sikret seg andreplassen, 23 sekunder bak Brynildsen. Veiby og Skjæremoen kom i mål til en 3.plass på tross av problemene. Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen fra Asker og Bærum Motorsport, brøt på den nest siste prøva.

Sindre Furuseth - raskeste internasjonale tohjulstrekker
Sindre Furuseth og kartleser Jim Hjerpe fra henholdsvis Asker og Bærum Motorsport og MK Säters, kjører for det meste i Storbritannia i år. De hadde tatt turen til Aurskog-Høland, hvor de vant klassen for internasjonale biler med tohjulstrekk med sin Opel Adam R2. Snaue halvminuttet bak fulgte Oscar Solberg fra KNA Indre / Ytre Østfold og Patrik Barth fra MK Ratten i en Ford Fiesta R2T. Også de kjører hovedsakelig i Storbritannia i år. Dermed beholder Morten Storsveen fra KNA Varna ledelsen i NM. Sammen med kona Merete ble han nummer tre med sin Renault Twingo R2.

Bernt Kollevold opp i NM-ledelse i nasjonal klasse for biler med firehjulstrekk
I klassen for nasjonale med firehjulstrekk ledet Søren Snartemo fra NMK Konsmo NM før løpet. Sammen med kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland, tok han også ledelsen i Aurskog-Høland. På den 6.prøva fikk de problemer med bilen, en Mitsubishui Evo 6. De fikk en skrens og kom sidelengs inn på ei bro. Der satte de seg fast og måtte ha hjelp for å komme løs. Med det var løpet kjørt, og Bernt Kollevold og Ove Johnny Andersen fra Asker og Bærum Motorsport kunne ta årets første seier med sin Toyota Celica ST205. De ble også nummer fire totalt i løpet. Kenneth Johnsrød og Eirik Borge, også de fra Asker og Bærum Motorsport, ble nummer to i klassen i en Mitsubishi Evo IXE. Tony Caspersen fra arrangørklubben og Kjell Pettersen fra Asker og Bærum motorsport, ble nummer tre. De kjører en Subaru Impreza 555. Dermed har Kollevold tatt over NM-ledelser og ligger fire poeng foran Snartemo.

Seier til Ole Gunnar Skogli i nasjonal klasse for tohjulstrekkere
Det ble stort mannefall i nasjonal klasse på de siste prøvene. En av de som måtte bryte på den nest siste prøva var Anders Kjær fra NMK Larvik. Etter å ha ledet løpet sammen med kartleser Gøril Undebakke fra NMK Nore og Uvdal, fikk han tekniske problemer. Ole Gunnar Skogli fra NMK Nore og Uvdal og Raymond Braaten fra NMK Aurskog-Høland kjørte inn til en komfortabel seier med sin Ford Sierra Cosworth. Svenske Martin Norenby fra SMK Linde og Erik Gustafsson fra Dals MK ble nummer to i en Volvo 944, men de kvalifiserte ikke til NM-poeng. Det får derimot Mats Peder Hvambsahl og Kristian Hvambsal Eriksen fra KNA Kongsberg i Volvo 940 evo. Hvambsahl ligger med det på en andreplass i NM, kun ett poeng bak Edvall Martin Stenberg. Han var tilbake etter rullinga på Sørlandet. Sammen med Trond-Håvard Østheim fra samme klubb ble han nummer fire med sin Ford Escort RS 1800.

Ti-på-topp Aurskog-Høland Rally 2017

1.Eyvind Brynildsen/ Anders Julius Fredriksson, KNA Varna/ Årjängs MK, Ford Fiesta R5
2.Frank Tore Larsen/ Torstein Eriksen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R5 +0:23,1
3.Ole Christian Veiby/ Stig Rune Skjærmoen, KNA Solør Msp/NMK Elverum, Skoda Fabia R5+ 0:34,1
4.Bernt Kollevold/ Ove Johhny Andersen, Asker og Bærum Motorsport, Toyota Celica ST205 +2:10,1
5.Steve Røkland/ Martin Holmdahl, KNA Kongsvinger/ MK Ran Askersund, Subaru Impreza STI +2:20,5
6.Frank Sørhaug/ Dag Sandbekkbråten, NMK Aurskog-Høland, Subaru Impresa +3:03,4
7.Kenneth Johnsrød/Eirik Borge, Asker og Bærum Motorsport, Mitsubishi Evo IXE +3:04,2
8.Pål Vetle Try/ Lars Wilhelm Andersen, KAK, Ford Fiesta R5 3:16,3
9.Christian August Selmer/Anita Selmer, Asker og Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5 +3:47,0
10.Ole Gunnar Skogli/ Raymond Braaten, NMK Nore og Uvdal/ NMK Aurskog-Høland, Ford Sierra Cosworth +3:49,0

Norsk Motor Klubb - "NMK Rallysystem"