NBF Rally
Det nærmer seg…

Nå er det under to uker til årets store rallybegivenhet i Aurskog-Høland. Nærmere 80 ekvipasjer har meldt sin ankomst, deltakere med forskjellige mål og ambisjoner.

Slik er sporten vår, fra verdensstjerner med høye ambisjoner til «mannen i gata» som kjører på lavbudsjett - bare for å ha det gøy, det er i alle fall det de sier. Det skjer nok at konkurranseinstinktet våkner for disse sjåførene også, da kan vi se hastigheten øke proporsjonalt med at horna vokser på innsiden av hjelmen. Det smaker jo godt med litt heder og ære for alle. Å oppleve at sekundene, eller kanskje tidelene, er på ens side gir en viss tilfredsstillelse, så kan en klyve øverst på pallen og strekke pokalen i været.

Vi har også profesjonelle rallyførere i Norge. En av disse kommer til oss, det er Ole Christian Veiby med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra henholdsvis KNA Solør Motorsport og NMK Elverum. De stiller til start i en Skoda Fabia R5. Veiby er den eneste i Norge med fast fabrikksete i år. Hans bilsportkarriere har fått en eventyrlig start, etter at han debuterte i crosskart for fem år siden. Som 20-åring er han allerede innlosjert i fabrikksteamet til Skoda, der målet er å vinne fabrikkmesterskapet i FIA Asian-Pacific Rally Championship sammen med teamkamerat Gaurav Gill fra India. Gill er regjerende mester, men det skremmer ikke unge Veiby. Etter rundene på New Zealand og i Australia har Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen vært ubeskjedne nok til å ta en andreplass og en seier, dermed leder Veiby mesterskapet foran Gill da det gjenstår fire runder.

Det er hyggelig at våre verdensstjerner tar turen innom hjemlige arenaer. Veiby og Skjærmoen har tatt poeng i tre NM-løp i år, og ligger i ledelsen i klasse 2 sammen med Eyvind Brynildsen og Anders Grøndal, alle med 71 poeng.


Norsk Motor Klubb - "NMK Rallysystem"